Snoekplaag tijdens het karpervissen

door Dennis van der Spek

Het is 21 juni met een weer alarm op komst toch nog even snel een rondje fietsen met de "korst"hengel door madestein. Gister lagen er 7 gewichtige schubs te zonnebaden tussen de lelies, eenmaal aangekomen ligt de dikste van het stel net buiten de lelievelden, er zijn nu ook een paar spiegelkarpertjes bij van ons project.

Na een korte krachtige dril mag ik een schub netten. Na het onthaken schat ik de vis op een kilo of 9, door deze vangst is de rust goed verstort en ik besluit om een kilo bollen te verspreiden tussen de lelies om mijn geluk vannacht statisch te beproeven.

De zware schub ligt iets dieper dan de rest van zn soort genoten en net buiten bereik... Ik besluit voor een kleinere schub te gaan die al lekker ligt te slurpen onder de bladeren, mn korstje donker bruin wordt half op het lelieblad gelegd een kleine halve meter bij de slurper vandaan.Na slecht enkele seconden heeft de schub het broodje door en slurpt deze dan ook zonder aarzelen naar binnen.

Die avond kom ik rond een uur of 8 aan bij de waterkant het is inmiddels al wat gaan regenen, schijnt het toch een stormachtige nacht gaan worden zoals voorspeld?? De plu wordt in record tijd opgezet en de spullen worden droog gelegd. De hengels worden beaasd en de steunen worden in de grond geprikt. De hengels worden uitgevaren strak tegen de lelies aan, met de werppijp wordt er nog een halve kilo boillies verspreid voor en tussen de bladeren.

Inmiddels is het al goed aan het onweren en de windvlagen laten mn plu flink incasseren! Gelukkig blijft een echt weeralarm voorlopig uit want na een uur is het weer droog. En al snel nadat de onweer weg is wordt de eerste run verzilverd wederom een schub van een kilo of 9. Een uur hierna, het is dan inmiddels net 22:00 geweest volgt de volgende run met lelie stengels en een grote pluk wier wordt er ook een klein projectspiegeltje genet.

Na het uitvaren van deze lijn gaat het mis.. Er wordt een vis verspeeld door een lijnbreuk op het open water. Dat gebeurd niet vaak, zou een snoek door de lijn zijn gegaan? Die beesten zijn een ware plaag, de afgelopen 2 weken zijn dr al 3 gevangen tijdens "karperen" op de dansende snowmen's. Het lijkt wel een plaag! De lijn is ook recht gesneden en niet gerafeld, de optie snoek blijft open. Er volgt na de lijnbreuk nog 1 aanbeet het betreft hier een kleinere schub.

Toch is het nog een bizarre nacht geworden, mijn plu vloog 2 keer op door een paar flinke windstoten en op een motorboot na om half 3 s nachts blijft het stil, te stil... Om 05:00 gaat de wekker weer de overige bollen worden gevoerd en dan is het een kwestie van inpakken en wegwezen, zou de schub er nog uitkomen de komende weken? De kans is aanwezig, de komende dagen eens flink voeren en hopen dat we er binnenkort weer een aantal kunnen strikken..

Wordt vervolgd...

Lidmaatschap

Lid worden van de vereniging kan via deze site. Als u rechtsboven klikt komt u in het formulier om u op te geven.

Als u meer informatie over het lidmaatschap wenst klikt u op deze link.

Volg GHV

U kunt onze vereniging ook volgen via Facebook en Instagram.

Klik op de logo's om verbinding te maken.

facebook twitter

Fotogalerij

Er gebeurt veel in de vereniging.

Op deze pagina ziet u een overzicht van een aantal fotoalbums van onze activiteiten en foto's van vissen die door onze leden gevangen zijn.