Programma

Het programma voor December 2017.

Deze maand staat in het teken van de perfecte rolworp.

Dinsdag 5 december: Praat- Bindavond.
We gewoon open voor de vliegvissers die niet meer in Sinterklaas geloven. Praat- en bindavond en je kunt je bij voorbeeld  voorbereiden op het vissen in Oudewater. Er is gebaggerd en de gemiddelde diepte ligt tegen de 1,50 tot 2 meter.  Lange tippets dus en nimfen die behoorlijk zinkvermogen hebben en toch niet al te groot zijn. Wij zorgen voor wat pepernoten en anders lekkers.

Zaterdag 9 december: Vissen we in Oudewater.
Vanaf 9.30 uur, zelf voor je lunch zorgen. De markt biedt overigens ook mogelijkheden om een visje of broodje te kopen. Parkeren kun je centrum. Het Gasplein heeft meestal wel plek, anders even richting het gemeentehuis, daar ligt ook een grote parkeerplaats. Adres Waartsedijk, als je terugloopt naar het centrum via de Kapellestraat, kom je weer op de Visbrug. We stoppen tegen een uur of 4, dan wordt het schemerig. Met de kans dat de vis dan juist heel actief wordt. Afwachten maar.
We schreven dat deze maand in het teken staat van de perfecte rolworp: hou rekening met alle omstanders, wandelaars en fietsers. We staan midden in het centrum. De enige worp die hier gedaan zou moeten worden is de rolworp. Bij uitzondering een back-cast svp.
Uit het proefvissen (3x) bleek dat er al echt grote voorn zit. Een tippet van 12/100 zou wel eens een spannende dril kunnen opleveren. Advies is om een schepnet met lange steel mee te nemen. De kade is hoog. Bij het proefvissen hebben we ervaren dat je helemaal kunt doorvissen tot de sluis. Zelfs in de sluis zat vis (baars!). Ook troffen we een school roofblei(tjes) die gretig de nimf namen. En probeer ook de Lange Linschoten, die na de sluis ligt. Wil je echt op avontuur, dan moet je de IJssel zelf afvissen. Is deze zomer uitgebaggerd dus er is nog weinig bekend over de visstand. Maar we hebben er vis zien draaien. Vanaf De Noord- IJsselkade en de Oost- IJsselkade kun je goed vissen.

Dinsdag 12 december: komt Hans Bock ons vertellen over zijn ervaringen met het vliegvissen op IJsland.
De lezing begint om 20.15 uur.

Dinsdag 19 december:  praat- en bindavond

Dinsdag 26 december: is Tweede Kerstdag en zijn we gesloten

Tight Lines; Jan, Marius en Chris

Lidmaatschap

Lid worden van de vereniging kan via deze site. Als u rechtsboven klikt komt u in het formulier om u op te geven.

Als u meer informatie over het lidmaatschap wenst klikt u op deze link.

Volg GHV

U kunt onze vereniging ook volgen via Facebook en Instagram.

Klik op de logo's om verbinding te maken.

facebook twitter

Fotogalerij

Er gebeurt veel in de vereniging.

Op deze pagina ziet u een overzicht van een aantal fotoalbums van onze activiteiten en foto's van vissen die door onze leden gevangen zijn.