Sportvishelden redden vier kinderen van verdrinkingsdood

dinsdag, 18 oktober 2016

Via Sportvisserij Nederland

LEIDSCHENDAM - André (69) twijfelt maandagmiddag geen moment. Hij springt het water van de Vliet in, achter een bakfiets met kleine kinderen aan. 'We zaten te vissen toen mijn maat riep: daar gaat iets mis!'

De bakfiets rijdt het water in, zo'n vijftig meter van waar André en Henk zitten te vissen. Zo hard ze kunnen, lopen ze er naartoe. André trekt zijn schoenen en jas uit en springt dan het water in. Henk gaat op zijn knietjes op de kade zitten en strekt zijn armen uit. 'André was de aangever, ik trok ze de kant op', vertelt Henk, ook 69 jaar oud. Terwijl de vrouw die de bakfiets reed, probeert het ding boven water te houden, vist André twee kleine peuters uit de wagen en geeft ze aan Henk. Maar wanneer de kinderen op de kant staan en de klus geklaard lijkt, roept de vrouw: 'Ik heb ook nog twee baby's!'

Baby's gered

'Die hadden we helemaal niet gezien', zegt André geschrokken. De baby's zitten voor in de bak, onder een dekzeil en inmiddels al een tijdje onder water. 'Ze zaten ook nog eens vastgesnoerd', vertelt André, 'dus het duurde even voordat ik ze eruit kreeg.' 'Gelukkig begonnen ze meteen te krijsen toen ik ze op de kant hees', weet Henk nog. 'Dus ik denk dat het redelijk met ze gaat. Dat hoop ik tenminste.' Alle vier de kinderen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Bekijk de video op Omroep West

Luister hier een item op 3FM, waarin Giel Beelen de redders interviewt. (item begin na 02:21:00

Vandaag maken de heren ook hun opwachting bij Omroep Max.

VISpas voor het leven

Dit voorval toont nog maar eens aan hoe belangrijk de miljoenen sportvisogen en -oren langs de waterkant zijn. Een rol die de helden André en Henk met glans hebben vervuld en dat verdient een beloning.

De hengelsportverenigingen waar de heren lid van zijn, 's Gravenhaagse Hengelsportvereniging en SVB Delfland, bieden ze om die reden een VISpas voor het leven aan.

Lidmaatschap

Lid worden van de vereniging kan via deze site. Als u rechtsboven klikt komt u in het formulier om u op te geven.

Als u meer informatie over het lidmaatschap wenst klikt u op deze link.

Volg GHV

U kunt onze vereniging ook volgen via Facebook en Instagram.

Klik op de logo's om verbinding te maken.

facebook twitter

Fotogalerij

Er gebeurt veel in de vereniging.

Op deze pagina ziet u een overzicht van een aantal fotoalbums van onze activiteiten en foto's van vissen die door onze leden gevangen zijn.